Thursday, April 2, 2009

Atraktiivsed kohad 1. OSA

Ida-Virumaa on mitmekesise looduse, rohkete kultuuritraditsioonide ja vaatamisväärsustega regioon. Maakonna kauneimad loodusväärtused asuvad põhjarannikul: alates kõrgest Ontika pankrannikust kuni Narva-Jõesuu liivadeni. Lõunast on maakonna piiriks Eesti kõige pikema liivarannaga Peipsi järv. Maailmas tuntakse Ida-Virumaad tekstiilihiiglase Kreenholmi, põlevkivikaevanduste, -keemiaettevõtete ja elektrijaamade järgi. Maakonnale on maailmas tuntust toonud kuulus Kuremäe nunnaklooster, Euroopa idapiiril paiknev Hermanni kindlus, vaheldusrikas loodus.

Ida-Virumaa asub maa- ja mereteede ristmikul. Maakonda läbivad Tallinna – Peterburi ning Via Hanseatica transiidi- ja turismikoridor. Uue tõuke maakonna arengule annab Sillamäe sadam. Ida-Virumaa võlub külastajaid nii looduse kui ka oma ajalooliste väärtustega. Maakonnas on taastatud mitmed sajandivanused mõisad. Tuntuimad neist on Kalvi, Mäetaguse ja Illuka mõisakompleks. On võimalik nautida erinevaid aktiivse puhkuse võimalusi: matkamine, kalapüük, bowling, minigolf, paintball, vibulaskmine, ratsutamine, safarid; kalapüük; rolleri-, mootorsaani-, suusa-, kannu-, skuutri, autovõidu-, jahi- ja kaatrisõit, mida maakond pakub. Maakonnas on loodud tingimused tervise parandamiseks sanatooriumides, spordisaalides, staadionidel, veekeskustes ja ujulates.

Sõjahuvilistele ja ajaloolastele pakub huvi Tannenbergi liin ja kalmistud, kus asuvad monumendid Vabadussõjas langenuile. Erinevatel andmetel hukkus II maailmasõja ajal Sinimägedes toimunud lahingutes 170 000 kuni 200 000 inimest.

NB! Materjal „Atraktiivsed kohad 1. OSA“ kuni "Narva-Jõesuu valgete liivarandadeni" on võetud Ida-Virumaa Turismibrošüürist lehekülgedelt 1-37.

No comments:

Post a Comment